ANPC a câştigat un proces cu OTP Bank privind clauze abuzive din contracte

Autor: Andrei Dumitrescu, Livia Ispas Postat la 30 iulie 2015 121 afişări

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a câştigat la Tribunalul Bucureşti un proces cu OTP Bank privind clauze abuzive din contracte de credit, preşedintele ANPC spunând că atunci când decizia va deveni definitivă, banca va trebui să modifice toate contractele care conţin acele clauze.

"Este un prim pas, începutul care ne dă încredere că se va face dreptate, că vom intra în normalitate, iar cetăţenii vor avea contracte curate, fără clauze abuzive care să le afecteze grav interesele economice. În cazul în care vom obţine o decizie definitivă, OTP Bank va trebui să modifice toate contractele care conţin acele clauze, pentru eliminarea acelor clauze prin care banca putea să modifice dobânzile fără acordul clienţilor", a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca.

Preşedintele ANPC a precizat că este vorba de credite de nevoi personale, garantate cu ipotecă şi credit ipotecar, în care este o clauză potrivit căreia clientul va plăti băncii o rată cu dobândă revizuibilă în conformitate cu politica băncii. Astfel, banca poate să modifice dobânda fără să anunţe clientul.

Acţiunea în care ANPC a chemat în judecată OTP Bank România, în contencios administrativ şi fiscal, a fost înregistrată în martie la Tribunalul Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANPC,
OTP,
PROCES
/actualitate/anpc-a-castigat-un-proces-cu-otp-bank-privind-clauze-abuzive-din-contracte-14658053
14658053
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.