Angela Merkel: O retragere a Greciei din zona euro ar fi catastrofală

Postat la 26 martie 2012 16 afişări

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat, într-un interviu televizat difuzat luni de BBC, că ar fi "catastrofal" să i se permită Greciei să părăsească zona euro, care ar deveni "incredibil de slăbită".

"Noi am luat decizia să facem parte dintr-o uniune monetară. Aceasta este o decizie nu doar monetară, ci şi politică", a spus Merkel, ale cărei declaraţii au fost traduse în engleză. "Ar fi catastrofal dacă am spune unei ţări care a decis să fie cu noi «Nu te mai vrem»", a adăugat ea. "De altfel, tratatele (europene) nu o permit. Oamenii din întreaga lume s-ar întreba «Cine urmează?». Zona euro ar fi incredibil de slăbită", a continuat cancelarul german. Merkel a adăugat că Grecia, care a făcut obiectul a două planuri de salvare, are în faţă "un drum lung şi dificil", dar că ar fi o "enormă eroare politică să i se permită Greciei" să abandoneze euro.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
angela merkel,
grecia,
interviu,
economie
/actualitate/angela-merkel-o-retragere-a-greciei-din-zona-euro-ar-fi-catastrofala-9438316
9438316
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.