Angajatorii te consideră “suspect” dacă nu ai profil de Facebook

Autor: Matei Postat la 08 august 2012 30 afişări

Facebook a devenit o forţă atât de răspândită în societatea modernă încât tot mai mulţi angajatori şi psihologi îi consideră pe cei care nu fac parte din reţelele de socializare”suspecţi”, comentează ediţia electronică a DailyMail.

Redactorii revistei germane Der Taggspiegel au mers atât de departe încât au indicat că James Holmes, autorul masacrului de la cinematograful din Colorado şi Anders Behring Breivik, norvegianul declarat cel mai mare criminal în masă din lume, au în comun lipsa unui cont de Facebook.

Atât Holmes, acuzat de omorârea a 12 oameni şi a unui copil nenăscut, precum şi pentru rănirea a 58 de oameni într-un cinematograf din Aurora, Coloroado, cât şi Breivik, care a ucis 77 de oameni printr-un atac cu o maşină explozibilă şi printr-un foc de arme, nu au folosit reţeaua de socializare şi aveau puţine dovezi ale existenţei lor în mediul online, potrivit site-ului de ştiri slashdot.com. Breivik folosea în schimb reţeaua de socializare MySpace şi Holmes un site de matrimoniale numit "Adult Friend Finder".

Aceeaşi sursă a concluzionat informaţiile din Der Taggspiegel: "lipsa unui cont de Facebook ar putea fi primul semn că eşti un criminal în masă."

Chiar şi psihologii afirmă că folosirea unui cont de Facebook a devenit un semn de viaţă socială sănătoasă. Aceştia au observat că Holmes, alături de alţi criminali în masă, duc lipsa prietenilor reali. De aceea, "se creează suspiciunea că a nu fi pe Facebook, lucru devenit normal printre tineri, este un semn că eşti anormal, disfuncţional sau chiar periculos."

Urmărește Business Magazin

/actualitate/angajatorii-te-considera-suspect-daca-nu-ai-profil-de-facebook-9931258
9931258
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.