Angajaţii disponibilizaţi în 2013 din Poşta Română primesc şi în acest an venit lunar de completare

Autor: Departamentul Social Postat la 10 iunie 2015 112 afişări

Cei 3.650 angajaţi ai Poştei Române disponibilizaţi în urmă cu doi ani vor primi şi în acest an un venit lunar de completare, raportat la vechimea în muncă, fondurile totale alocate în acest sens depăşind 23 milioane lei.

Banii au fost alocaţi miercuri, prin hotărâre de guvern, din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Conform legii, angajaţii disponiblizaţi din companii de stat primesc lunar un venit de completare, pe perioade stabilite diferenţiat în funcţie de vechimea în muncă, respectiv pentru 12 luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani până la 10 ani, pentru 20 de luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani şi până la 15 ani, pentru 22 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani şi până la 25 ani, pentru 24 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă de cel puţin 25 de ani.

În perioada septembrie-noiembrie 2013, din Poşta Română au fost disponibilizate 3.650 de persoan care au avut dreptul, începând cu sfârşitul acelui an, la un venit lunar de completare pe o perioadă de maximum 24 de luni, şi anume până la finele acestui an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POŞTA,
DISPONIBILIZAŢI,
/actualitate/angajatii-disponibilizati-in-2013-din-posta-romana-primesc-si-in-acest-an-venit-lunar-de-completare-14436729
14436729
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.