Angajaţii Apple, cei mai productivi din lume

Autor: Dorin Oancea Postat la 23 ianuarie 2012 22 afişări

Apple a câştigat de pe urma fiecărui angajat, anul trecut, peste 400.000 de dolari, peste Goldman Sachs, Exxon Mobil sau Google. Uriaşa sumă se datorează politicilor companiei, care preferă să folosească fabrici din străinătate, mai flexibile şi cu muncitori mai pregătiţi, dar nu la fel de scumpi ca americanii. Întrebat dacă nu ar fi bine ca aceste slujbe să migreze spre Statele Unite, un purtător de cuvânt al Apple a replicat, citat de Business Insider: "Vindem iPhone în peste o sută de ţări ale lumii. Nu suntem obligaţi să rezolvăm problemele Americii. Singura noastră obligaţie este să facem cel mai bun produs posibil".

La 24 septembrie 2011 Apple avea 60.400 de angajaţi în întreaga lume, întregistra venituri de 108,2 miliarde dolari şi un profit de 25,9 miliarde dolari.

Pe de altă parte, trebuie spus că partenerii din China ai Apple, companiile care asamblează iPod, iPhone sau iPad, sunt Foxconn sau Inventec, companii care folosesc sute de mii de lucrători, iar condiţiile de muncă şi salariile acestora au constituit subiecte de anchetă şi pentru presă şi pentru autorităţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Angajaţi,
Apple,
iPhone
/actualitate/angajatii-apple-cei-mai-productivi-din-lume-9169021
9169021
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.