ANCOM - multinaţionale: 0-1

Postat la 13 mai 2012 17 afişări

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a cedat în faţa marilor operatori telecom, urmând să schimbe condiţiile pentru licitaţia de spectru radio de la jumătatea anului.

Orange şi Vodafone, singurii operatori ale căror licenţe pentru banda de frecvenţă de 900 MHz expiră anul acesta şi care ar fi trebuit să cumpere licenţe temporare pentru perioada 2013-2014 (separat de licitaţia pentru licenţele pe următorii 15 ani), au reclamat că ar trebui să angajeze cheltuieli de zeci de milioane de euro ca să-şi adapteze infrastructura la condiţiile din caietul de sarcini.

Concret, ANCOM oferea la vânzare numai blocuri de câte 5 MHz pentru banda de frecvenţă de 900 MHz, ceea ce obliga operatorii la cheltuieli suplimentare indiferent câte blocuri ar fi dorit să cumpere, având în vedere că atât Orange, cât şi Vodafone au fiecare licenţe pentru câte două blocuri de 12,5 MHz.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ancom-multinationale-0-1-9618876
9618876
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.