Anchetă într-o localitate din Franţa, după distribuirea unor pliante anti-imigranţi

Autor: Raluca Manga Postat la 28 octombrie 2015 53 afişări

Distribuirea unor pliante anti-imigranţi în comuna franceză Varennes-sur-Allier, unde 150 de persoane s-au instalat săptămâna trecută într-o veche bază militară, a generat dechiderea unei anchete, a anunţat miercuri parchetul din localitatea Cusset, citat de publicaţia Le Figaro în ediţia online.

"Comentariile sunt în mod clar răutăcioase (...)", a declarat procurorul comunei Cusset, din departamentul Allier.

"În mare, «musulmanii clandestini» sunt asociaţi în special cu violatorii şi răufăcătorii de tot felul (...) Pliantul face apel la nivel global la o formă de «principiu de precauţie» şi la refuzul instalării centrelor (n.r. de primire a imigranţilor) la Varennes-sur-Allier", a continuat magistratul.

Ancheta a fost încredinţată Jandarmeriei.

Pliantul a fost distribuit duminică comercianţilor din piaţa comunei, prin intermediul mai multor persoane. Un document care prezintă multe similarităţi cu acesta se află publicat pe site-ul asociaţiei anti-islam "Rezistenţa republicană", care a transmis că l-a "refăcut" după ce l-a primit duminică.

"Ne-a fost trimis spre informare. Noi l-am modificat. Acest lucru ne-a dat idei să facem alte pliante, dar nu noi suntem cei care l-au creat", a declarat Christine Tasin, preşedintele organizaţiei.

"Este cumva răutăcios să spui: «Atenţie! Ar trebui să existe în Franţa un principiu de precauţie» faţă de imigranţi?", a adăugat sâmbătă preşedintele Rezistenţei republicane, care face apel la o "întrunire apolitică" împotriva "invaziei migratorii din Allier".

Vinerea trecută, aproximativ 150 de imigranţi au fost instalaţi de autorităţi într-o veche bază aeriană, după ce au fost evacuaţi dintr-un liceu dezafectat din Paris, unde trăiau în condiţii insalubre.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
IMIGRANŢI,
PLIANTE
/actualitate/ancheta-intr-o-localitate-din-franta-dupa-distribuirea-unor-pliante-anti-imigranti-14865586
14865586
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.