ANALIZĂ ING: Îmbunătăţirea situaţiei pe pieţele financiare poate face România mai reticentă la cerinţele FMI

Postat la 14 decembrie 2012 50 afişări

Îmbunătăţirea perspectivelor pe termen scurt pentru leu şi costurile de împrumut ale statului ar putea face Guvernul mai puţin dispus să se conformeze cererilor de reforme dificile din partea FMI, situaţie care poate complica negocierile pentru un nou acord de împrumut, potrivit unei analize ING.

Leul s-a apreciat cu 1% joi, o variaţie puternică pentru moneda locală, iar emisiunile de obligaţiuni de joi ale Ministerului de Finanţe au înregistrat o creştere semnificativă a cererii, care a condus la întreruperea trendului de majorare a randamentelor, înregistrat începând din mai.

Scena politică foarte volatilă, tensiunile dintre alianţa USL (câştigătoare în alegeri) şi preşedintele Traian Băsescu (care va nominaliza în curând candidatul pentru postul de premier), precum şi negocierile cu FMI pentru un nou acord stand-by reprezintă importante obstacole pe termen scurt pentru România, dar condiţiile de lichiditate substanţială la nivel global par să ajute investitorii să privească peste aceste posibile piedici, se arată în analiza ING.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-ing-imbunatatirea-situatiei-pe-pietele-financiare-poate-face-romania-mai-reticenta-la-cerintele-fmi-10392985
10392985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.