ANALIZĂ AFP: Bulgaria, divizată între Bruxelles şi Moscova înaintea alegerilor europene

Postat la 21 mai 2014 52 afişări

Bulgaria este mai divizată ca niciodată, înaintea alegerilor europene, între Rusia, aliatul tradiţional care-i furnizează gaze naturale, şi UE, care investeşte masiv în această cea mai săracă dintre cele 28 de state membre.

ANALIZĂ AFP: Bulgaria, divizată între Bruxelles şi Moscova înaintea alegerilor europene

 La Sofia se ştie că un nou Război Rece provocat de criza din Ucraina ar lovi în plin o economie deja foarte fragilă, indiferent că ar fi vorba despre întreruperea furnizării de gaze naturale ruseşti ori sancţiuni europene.

În criza dintre Europa şi Rusia, "Bulgaria are poziţia nevestei obligate să fie de acord cu soţul (Bruxelles-ul), dar care ştie că va suferi pierderi importante", rezumă politologul Andrei Raicev pentru AFP.

Consecinţa, potrivit unui articol publicat recent de revista Spiegel, care citează surse din serviciile germane de informaţii, este că Berlinul şi alţii se tem tot mai mult că vor vedea Moscova exploatându-şi influenţa în Bulgaria "pentru a diviza blocul" european.

Între 40 şi 53% dintre bulgari se opun impunerii de sancţiuni Rusiei, relevă trei sondaje realizate de către Gallup, Mediana şi Centrul de Analize şi Marketing.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-afp-bulgaria-divizata-intre-bruxelles-si-moscova-inaintea-alegerilor-europene-12640681
12640681
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.