Analiştii cred că Europa va resimţi şi mai multă „durere” în războiul comercial dacă SUA îşi reduce investiţiile în China

Postat la 03 octombrie 2019 44 afişări

Analiştii cred că Europa va resimţi şi mai multă „durere” în războiul comercial dacă SUA îşi reduce investiţiile în China

Europa este vulnerabilă în faţa unei „dureri” economice mai mare chiar decât tarifele dacă administraţia Trump decide să meargă înainte cu planurile de a reduce investiţiile SUA în China, cred analiştii politici citaţi de CNBC.

Presa internaţională a scris recent că administraţia Trump se pregăteşte să limiteze planurile de investiţii dintre SUA şi China, adică cele mai mari economii ale lumii.

„Dacă aceste ameninţări se concretizează, riscul pentru Europa ar veni din frica unui război comercial care escaladează din ce în ce mai mult şi pune presiune pe un yuan deja slăbit. (...) Asta se traduce într-o cerere mai redusă din China, şi din restul lumii – deci mai multă durere pentru economia extrem de dependentă de exporturi a Europei”, spune Constantine Fraser, analist politic pe Europa în cadrul grupului de cercetare TS Lombard.

Printre opţiunile analizate de americani se numără şi delistarea unor companii chinezeşti de pe bursele americane şi să oprească investiţiile fondurilor de pensii în piaţa din China.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
europa,
investitii,
reducere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.