Analişti politici şi foşti miniştri de Externe concluzionează: Băsescu a procedat bine atacând dur Rusia

Postat la 23 iulie 2014 84 afişări

Specialiştii contactaţi de „Adevărul“ au pus sub lupă afirmaţiile contondente făcute de preşedintele României, luni seară, la adresa Kremlinului. Ei au explicat şi ce câştigă şeful statului în pe urma acestor grave afirmaţii.

Analişti politici şi foşti miniştri de Externe concluzionează: Băsescu a procedat bine atacând dur Rusia

Preşedintele Traian Băsescu a lansat un atac extrem de dur la adresa Rusiei, după ce avionul MH17 a fost doborât de separatiştii proruşi din Ucraina, conform variantei susţinute de întreagă Uniune Europeană şi chiar de SUA. Şeful statului este convins că moartea celor 298 de persoane a fost cauzată de faptul că Rusia lui Putin a pus la dispoziţia luptătorilor din estul Ucrainei tehnica necesară pentru atacul cu rachetă asupra aeronavei Malaysia Airlines.

„Rusia este partenerul teroriştilor, prin sprijin politic, sprijin cu personal calificat, sprijin cu armament de toate categoriile, inclusiv armament greu“, a spus, cu subiect şi predicat, Traian Băsescu. Aparent, cuvintele preşedintelui se înscriu exact în linia partenerilor europeni şi americani, care au pus Rusia la zid, la nivel declarativ, deocamdată fără a aplica şi alte sancţiuni.

Dincolo de discursul public, din vorbele aspre ale preşedintelui răsar câteva întrebări, la care am încercat să răspundem cu ajutorul analiştilor politici şi al experţilor în relaţii internaţionale. Prima: se dovedeşte Traian Băsescu, pe final de mandat, un preşedinte-jucător şi în relaţiile externe?

Cititi mai multe pe www.adevarul.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analisti-politici-si-fosti-ministri-de-externe-concluzioneaza-basescu-a-procedat-bine-atacand-dur-rusia-12961831
12961831
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.