ANAF discuta cu brokerii o metoda de a accesa direct conturile clientilor aflati in executare silita

Postat la 09 decembrie 2010 18 afişări

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) discuta cu societatile de brokeraj si CNVM o procedura prin care Fiscul sa acceseze direct informatiile privind portofoliile de actiuni tranzactionate pe piata de capital de catre debitorii aflati in procedura de executare silita.

ANAF a prezentat reprezentantilor pietei de capital o schita de proiect de act normativ, potrivit careia firmele de brokeraj ar trebui sa comunice bilunar institutiei situatia conturilor deschise de clientii acestora, care sa cuprinda lista de actiuni, numarul titlurilor, existenta sau inexistenta unui drept de gaj asupra lor, precum si sumele de bani disponibile in contul clientilor. Fiscul a propus sa fie transmise informatii despre toti clientii, prin mijloace electronice, insa SSIF-urile au sugerat ca ANAF sa aiba acces la situatia clientilor prin solicitare, intrucat portofoliile se pot schimba imediat dupa transmiterea raportului bilunar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANAF,
brokerii,
credit
/actualitate/anaf-discuta-cu-brokerii-o-metoda-de-a-accesa-direct-conturile-clientilor-aflati-in-executare-silita-7797587
7797587
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.