ANAF are un material informativ pentru contribuabilii din activităţi de înfrumuseţare şi întreţinere

Autor: Alexandru Nanu Postat la 07 mai 2022 108 afişări

ANAF are un material informativ pentru contribuabilii din activităţi de înfrumuseţare şi întreţinere

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat recent pe site-ul instituţiei. un material informativ dedicat contribuabililor care realizează venituri din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/întreţinere corporală care aduce clarificări. 

Prin ghid, ANAF doreşte să ofere informaţii cu privire la tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obţinute de persoanele fizice din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/ întreţinere corporală.

Persoanele fizice care intenţionează să obţină venituri din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/întreţinere corporală au obligaţia înregistrării în registrul comerţului şi autorizării funcţionării şi îşi pot desfăşura activitatea în următoarele forme de organizare: a) individual şi independent, ca persoane fizice autorizate;b) ca întrepr inzători titulari ai unei întreprinderi individuale; c) ca membri ai unei întreprinderi familiale.

Ulterior înregistrării în registrul comerţului şi autorizării funcţionării, persoanele fizice au obligaţia de a depune la organul fiscal competent Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).

Informaţiile referitoare la declararea veniturilor şi la stabilirea şi plata obligaţiilor fiscale se regăsesc în materialul elaborat de specialiştii Direcţiei Document care conţine date cu caracter personal protejate de prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 Page 1/2 generale de asistenţă pentru contribuabili.

Rolul materialelor elaborate de specialiştii ANAF este de a îndruma contribuabilii să se conformeze voluntar la declararea veniturilor realizate şi la plata obligaţiilor fiscale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
informaţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.