ANAF anunţă controale aspre din 1 iulie. Cine sunt cei vizaţi

Postat la 28 iunie 2017 1280 afişări

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) începe din 1 iulie controale ample la comercianţii de pe Litoralul Mării Negre.

ANAF anunţă controale aspre din 1 iulie. Cine sunt cei vizaţi

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va demara, de la 1 iulie, acţiuni de control pe litoral, în vederea combaterii evaziunii fiscale, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

ANAF precizează în comunicatul de presă: "În contextul deschiderii sezonului estival şi intensificării activităţilor economice pe fondul creşterii consumului de bunuri şi servicii, începând cu data de 1 iulie, ANAF prin DGAF, va demara acţiuni de control pe Litoral, în vederea identificării fenomenelor circumscrise evaziunii fiscale, respectiv neconformării la declararea şi plata obligaţiilor fiscale. ANAF avertizează operatorii economici care işi desfăşoară activitatea pe Litoral să se doteze cu aparate electronice de marcat fiscale şi să elibereze bonuri fiscale pentru serviciile prestate şi/sau bunurile vândute".

De asemenea, instituţia îi roagă pe turişti să solicite bonul fiscal pentru fiecare serviciu/bun achiziţionat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.