Americanii nu iartă nimic: Fed verifică Deutsche Bank pentru tranzacţiile derulate în frauda Danske Bank

Postat la 23 ianuarie 2019 51 afişări

Rezerva Federală (Fed) face verificări să vadă cât de multe ştia Deutsche Bank despre tranzacţiile de miliarde de euro derulate în cazul fraudei Danske Bank, scrie Bloomberg miercuri, citând surse apropiate situaţiei.

Americanii nu iartă nimic: Fed verifică Deutsche Bank pentru tranzacţiile derulate în frauda Danske Bank

Danske Bank, cea mai mare bancă daneză pentru persoanele fizice, ar putea fi implicată în cea mai mare operaţiune de spălare de bani din istorie, de 230 de miliarde de dolari, dacă suspiciunile asupra acesteia se vor dovedi adevărate.

Fed verifică în ce măsură Deutsche Bank a monitorizat în mod adecvat operaţiunile de miliarde de dolari derulate prin filială estoniană a Danske Bank.

 

Banca daneză a recunoscut deja că mare parte din suma de 230 de miliarde de dolari poate face parte dintr-o operaţiune de spălare de bani, iar bănci precum Deutsche Bank au fost folosite pentru a transfera bani.

 

De asemenea, reprezentantul Danske Bank care a informat despre această operaţiune de spălare de bani a susţinut că mare parte dintre tranzacţii s-au derulat prin filiala americană a Deutsche Bank, acesta fiind motivul pentru care Fed a început să verifice banca germană. De asemenea, sursele Bloomberg susţin că Deutsche Bank a colaborat cu Fed.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.