Ambasadorul Rusiei, Oleg Malghinov: Scutul antiracheta este o problema pentru Rusia

Postat la 11 noiembrie 2012 18 afişări

Invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV, ambasadorul Rusiei, Oleg Malghinov, a declarat ca scutul antiracheta dezvoltat de SUA in Europa, inclusiv la baza romaneasca Deveselu, este o problema pentru Moscova.

"Intelegem, ca in aceasta chestiune, Romania nu joaca un rol esential, determinant. Este, totusi, un proiect dezvoltat si implementat sub egida Washingtonului, a SUA. De aceea, negocierile de baza Rusia le poarta cu Washingtonul. Am citit cu atentie declaratia domnului Basescu, in care a spus ca un astfel de scut este necesar pentru apararea impotriva unor ofensive etc. Aceasta chestiune se poate discuta", a afirmat Malghinov.

El a explicat ca Rusia este indreptatita sa-si propuna restabilirea paritatii de securitate in raport cu scutul antiracheta al SUA, pentru a reface echilibrul strategic. "Atunci cand suntem pusi in fata faptului ca savantii, strategii militari fac calcule si spun ca scutul va reprezenta o amenintare la adresa fortelor strategice ale Rusiei, trebuie sa restabilim aceasta paritate, acest echilibru", a spus ambasadorul, mentionand ca e nevoie de garantii juridice acordate Rusiei ca scutul nu va fi folosit impotriva sa.

Emisiunea poate fi urmarita integral pe Voyo.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ambasadorul-rusiei-oleg-malghinov-scutul-antiracheta-este-o-problema-pentru-rusia-10295502
10295502
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.