Ambasadorul Rusiei la ONU: Statele Unite subminează autoritatea Consiliului de Securitate

Autor: Marian Avram Postat la 06 ianuarie 2018 72 afişări

Vasili Nebenzya, ambasadorul Rusiei la ONU, a afirmat, sâmbătă, că Statele Unite folosesc în mod greşit Consiliul de Securitate al ONU, adăugând că Washingtonul subminează autoritatea acestui organism responsabil pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale, relatează site-ul agenţiei Tass.

Declaraţiile ambasadorului rus au fost făcute în cadrul şedinţei Consiliului de Securitate al ONU, reunit pentru a discuta despre situaţia din Iran.

”În mod regretabil, astăzi suntem din nou martori la cum Statele Unite folosesc în mod greşit platforma Consiliului de Securitate al ONU. De ce Statele Unite, membru permanent al Consiliului de Securitate şi co-autor al Cartei ONU, subminează autoritatea Consiliului de Securitate al ONU, principalul organism responsabil pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale? Tema discuţiei de astăzi (protestele din Iran) nu are legătură cu prerogativele Consiliului de Securitate”, a declarat ambasadorul Rusiei la ONU.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
SUA,
ONU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.