E LEGE. Fiscul te amendează dacă pleci din ţară mai mult timp şi nu anunţi

Postat la 05 ianuarie 2018 1257 afişări

Românii care intenţionează să plece din ţară pentru mai mult de şase luni de zile riscă, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendaţi dacă nu notifică Fiscul în prealabil.

E LEGE. Fiscul te amendează dacă pleci din ţară mai mult timp şi nu anunţi

Românii care intenţionează să plece din ţară pentru mai mult de şase luni de zile riscă, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendaţi dacă nu notifică Fiscul în prealabil prin completarea şi depunerea unui chestionar de rezidenţă fiscală.

Obligaţia de notificare a intenţiei de a pleca din România pentru mai bine de jumătate de an nu este nouă în legislaţia autohtonă, însă recent a fost reglementată, prin ordonanţă a Guvernului, o amendă pentru cei ce o omit.

Concret, amenda pentru nedepunerea în timp util a chestionarului respectiv este, din prima zi a anului curent, între 50 şi 100 de lei.

Conform unor lămuriri oferite lunile trecute de funcţionarii Fiscului, obligaţia vizează orice persoană fizică ce stă în România şi pleacă mai mult timp din ţară, indiferent de motiv (muncă, studii etc.).

Cititi mai multe pe www.realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.