Ambasadorul rus la NATO: Rusia nu este "parte a conflictului" din Ucraina

Autor: Anna Primac Postat la 22 noiembrie 2014 66 afişări

Ambasadorul rus la Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko, a acuzat vineri NATO că prezintă informaţii false privind o mobilizare a trupelor ruse la frontiera cu Ucraina, subliniind că Rusia "nu este parte a conflictului ucrainean", relatează postul rus de televiziune Rossia 24, în pagina online.

"Cei din NATO chiar recunosc că nu au dovezi privind o mobilizarea a forţelor ruse la frontieră şi posibilităţi de a monitoriza obiectiv situaţia", a declarat Gruşko.

În opinia ambasadorului rus, NATO încearcă să "poziţioneze Rusia drept parte a conflictului din Ucraina".

El a subliniat că "Alianţa Nord-Atlantică investeşte mulţi bani în propaganda antirusească şi în curând comunitatea europeană îşi va da seama de acest fapt".

"Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, subliniază ceea ce este deja evident: acordurile de la Minsk nu sunt respectate, iar armistiţiul a fost încălcat. Însă concluziile lui provoacă nedumerire", a afirmat diplomatul rus.

"În decursul mai multor luni, Alianţa preferă să nu observe că militarii ucraineni folosesc armament greu împotriva civililor şi ignoră încălcarea acordurilor de la Minsk de către Kiev", a adăugat el.

Stoltenberg a denunţat vineri, în Lituania, trimiterea de trupe şi echipamente militare ruse spre Ucraina şi deplasările de forţe în interiorul acestei ţări.

"Nu vreau să intru în detalii privind cifre precise, dar pot spune că asistăm la consolidarea dispozitivului militar. Am observat mişcări de trupe, echipamente, tancuri, piese de artilerie şi sisteme antiaeriene moderne trimise în Ucraina", a declarat secretarul general NATO.

Anterior, Alianţa Nord-Atlantică a condamnat "o consolidare militară foarte gravă" şi de partea rusă a frontierei cu Ucraina.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că oferă susţinere militară separatiştilor şi a trimis trupe pe teritoriul ucrainean, ceea ce Moscova a dezminţit categoric în mai multe rânduri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
NATO,
UCRAINA
/actualitate/ambasadorul-rus-la-nato-rusia-nu-este-parte-a-conflictului-din-ucraina-13618702
13618702
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.