Ambasadorul României la Paris: Să nu lăsăm o caricatură mică să ne strice o bucurie atât de mare

Postat la 15 iunie 2018 54 afişări

Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, a afirmat vineri că francezii au susţinut-o pe Simona Halep la Roland Garros şi că nu ar trebuie să lăsăm o caricatura realizată publicaţiei Charlie Hebdo să umbrească bucuria victoriei jucăroarei de tenis.

Ambasadorul României la Paris: Să nu lăsăm o caricatură mică să ne strice o bucurie atât de mare

"Am fost la finala de la Roland Garros şi am văzut atmosfera de acolo : mulţi francezi care strigau «Allez, Simona» alături de noi, românii, care o susţineam cu "Hai Simona!" De la câştigarea turneului, am primit zeci de mesaje de la cele mai înalte oficialităţi franceze (mai mulţi consilieri ai preşedintelui Emmanuel Macron, prim-ministrul Edouard Philippe, pe care l-am întâlnit acum câteva zile la o recepţie, miniştri şi reprezentanţi ai ministerelor, colegi ambasadori) pentru victoria Simonei Halep. La fel, toate cunoştinţele din cartier, brutarul, chelnerul de la braseria din colţ, vânzătorul de ziare, casiera de la băcănie – toţi m-au oprit ca să îmi spună că au văzut meciul sau au auzit despre victorie. De asemenea, au fost zeci de articole laudative în presa franceză după performanţa româncei. Niciodată de când sunt ambasador nu am fost atât de felicitat şi nu m-am simţit atât de bine", a spus ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, într-o postare vineri pe Facebook.

Acesta a adăugat că realizează impactul pe care l-a avut caricatura din publicaţia Cherlie Hedbo asupra unora, indiferent dacă locuiesc în Franţa sau în România, dar că echipa sa luptă împotriva stereotipurilor şi prejudecăţilor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.