Ambasadorul Germaniei la Bucureşti: O cincime din comerţul extern al României este cu Germania

Postat la 03 martie 2017 125 afişări

Noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că o cincime din comerţul extern al României este cu Germania, economia germană fiind un "partener pe termen lung”, care investeşte şi cere, la rândul său, transparenţă şi predictibilitate.

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti: O cincime din comerţul extern al României este cu Germania

Ambasadorul Cord Meier-Klodt a spus, în conferinţa de la presă de la Consulatul German din Sibiu, că firmele care activează în România au oferit locuri de muncă pentru circa 250.000 de oameni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dacă ne referim la domeniul economic, comerţul dintre Germania şi România reprezintă o cincime din comerţul extern al României, iar o mare parte din această cifră este adusă de economia din această regiune (a Sibiului - n.r.). Companiile germane care activează în România şi a căror cifră este greu de stabilit, au oferit loc de muncă pentru circa 250.000 de oameni. Ceea ce se produce în aceste companii nu mai deţine calitatea de odinioară a unor produse manifacturate prin proceduri simple (...). Între timp, produsele sunt de un înalt grad de tehnologizare, sunt rezultatul unor procese de cercetare şi dezvoltare şi nu sunt vândute sau destinate doar pieţei interne, ci ajung şi la export”, a declarat ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.