„Am datorii”. Problema pentru 26% dintre romani, 8% dintre bulgari si 7% dintre polonezi

Postat la 18 ianuarie 2011 17 afişări

Peste un sfert dintre romani (26%) isi descriu situatia personala prin afirmatia "am deja datorii", iar circa 9% declara ca "apeleaza la economii facute anterior", potrivit Barometrului de Incredere a Consumatorului, realizat de GfK pentru Comisia Europeana.

Numai aproximativ 0,4% din populatie se afla intr-o situatie sensibil diferita si spune ca "economiseste mult", in timp ce 11,2% "economiseste ceva". Cu totul alta este situatia vecinilor din regiune. Doar 8% dintre bulgari si 7% dintre polonezi sustin ca au datorii in prezent, conform datelor GfK furnizate la solicitatea gandul. Si in ceea ce priveste proiectia pe urmatoarele douasprezece luni a situatiei financiare, romanii sunt extrem de pesimisti. Mai bine de jumatate dintre respondenti (51%) cred ca starea materiala a familiei lor se va inrautati, fata de numai 25% dintre polonezi sau 34% dintre cehi.

In plus, 87% dintre cei chestionati afirma ca starea generala a economiei a cunoscut un regres anul trecut fata de 2009. Numai pentru 1,5% dintre romani situatia a cunoscut o imbunatatire in ultimul an, in vreme ce sperantele pentru 2011 sunt si ele destul de reduse, numai 8% asteptand sa le mearga mai bine.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
datorii,
cetateni,
romani,
bulgari,
polonezi
/actualitate/am-datorii-problema-pentru-26-dintre-romani-8-dintre-bulgari-si-7-dintre-polonezi-7898103
7898103
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.