Alina Gorghiu, despre Frunzăverde: PNL discută astăzi despre toate ”situaţiile mai delicate”

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 18 mai 2015 159 afişări

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că în cadrul şedinţei conducerii partidului care are loc în Modrogan se va discuta despre ”toate cazurile mai delicate” pe care formaţiunea lea are în privinţa unor lideri aflaţi în vizorul justiţiei.

Întrebată despre situatia lui Sorin Frunzăverde, liderul din Caraş Severin pentru care s-a luat măsura controlului judiciar, Alina Gorghiu a răspuns: ”Vom discuta şi, ca în orice caz, statutul se va aplica şi în cazul domniei sale”.

Copreşedintele PNL a anunţat că în cadrul şedinţei conducerii se va discuta despre ”toate situaţiile mai delicate pe care PNL le are”.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus , vineri, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând din 15 mai până în 13 iulie, faţă de inculpatul Sorin Frunzăverde, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

"În perioada cuprinsă între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014, inculpatul Frunzăverde Sorin şi-a folosit influenţa pe care o avea în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin şi de vicepreşedinte al unui partid, asupra persoanei care avea calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi membru în acelaşi partid, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite – respectiv să obţină, în al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formaţiunii din care făcea parte şi, implicit, să-şi consolideze poziţia în cadrul acestei formaţiuni politice, dar şi în plan administrativ, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului", potrivit procurorilor anticorupţie.

Anchetatorii susţin că Frunzăverde l-a determinat pe vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Ionesie Gheorghioni, să îi şantajeze pe primarii care au părăsit PNL, ameninţându-i că, dacă nu vor îl vor susţine pe candidatul Partidului Naţional Liberal, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, nu vor primi alocări bugetare de la Consiliul Judeţean în anii 2015-2016.

Sorin Frunzăverde este obligat să se prezinte în faţa organului de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să meargă la Poliţia Municipiului Reşiţa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, el nu are voie să plece din România decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului, are interdicţia de a se apropia de martorii din dosar şi să comunice cu aceştia direct sau indirect.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a fost, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a fost audiat de procurori aproximativ patru ore.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GORGHIU,
FRUNZĂVERDE,
/actualitate/alina-gorghiu-despre-frunzaverde-pnl-discuta-astazi-despre-toate-situatiile-mai-delicate-14285185
14285185
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.