Alimentele s-au scumpit, inflatia anuala a ajuns la 7,6%, peste asteptari

Postat la 10 martie 2011 15 afişări

Inflatia anuala a urcat de la 6,99% in ianuarie la 7,6% in februarie, depasind media asteptarilor analistilor, dupa ce rata lunara s-a situat la 0,77% ca urmare a scumpirii alimentelor, in special a cartofilor, potrivit datelor INS.

Analistii economici se asteptau in medie la o crestere a preturilor de 0,5% in februarie si o rata anuala de 7,3%.Rata anuala a inflatiei a depasit si intervalul de variatie, de 7,2-7,5%, asteptat pana in vara acestui an de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu In februarie, preturile marfurilor alimentare au crescut pe total cu 1,76%, avansul fiind sustinut de scumpirea legumelor cu 8%, si in special a cartofilor, cu peste 10% fata de ianuarie.

De altfel, si anul trecut cartofii au inregistrat cea mai mare scumpire, de 45%.Painea, cu o pondere semnificativa in cosul de consum, a influentat semnificativ inflatia, dupa ce preturile au urcat cu 2,3% in luna februarie. O alta crestere importanta a avut loc la fructe proaspete, care s-au scumpit cu 4,1%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Alimente,
inflatie,
asteptari
/actualitate/alimentele-s-au-scumpit-inflatia-anuala-a-ajuns-la-7-6-peste-asteptari-8050091
8050091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.