Alexandru Rafila, semnal de alarmă: Discriminarea creşte în Romania faţă de pacientii care nu au boala. Oameni refuzaţi să fie trataţi pentru că nu au test de covid-19

Postat la 16 aprilie 2020 1871 afişări

Alexandru Rafila, semnal de alarmă: Discriminarea creşte în Romania faţă de pacientii care nu au boala. Oameni refuzaţi să fie trataţi pentru că nu au test de covid-19

Ediţie specială ”Marius Tucă Show”, joi, 16 aprilie, de la ora 18.00. Invitat este prof. univ. dr Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Principalele declaraţii ale medicului Alexandru Rafila:

(T: Cum se trateaza un asimptomaticii?) Noi avem doua feluri de asimptomatici, cei care nu stiu ca trec prin boala si cei care se imbolnavesc, au o forma usoara si devin asimptomatici. Cei care sunt asimptomatici ar trebui transferati in niste spatii tampon.

- Discriminarea creste in Romania fata de pacienti. O sa ajungem sa ii discriminam pe cei care nu au boala. Pun în pericol sănătatea din această ţară, pacienţi care nu sunt trataţi pentru că nu vin cu test negativ de COVID-19.

- Sunt persoane care se prezinta in spital si nu sunt primiti pentru ca nu se prezinta cu test negativ. Daca noi plecam de la premisa ca orice persoana sanatoasa care se prezinta la medic ar putea fi infectata si nu il tratam pana nu se prezinta cu test pozitiv, cream o problema legata de mortalitate mult mai mare

- Noi am extins testarea si am inclus persoanele la risc, adica pacientii oncologici, pacientii dializati, femeile gravide si batranii din centrele de ingrijire.

- Testari in carantina se fac la persoanele simptomatice si la femeile gravide care se gasesc in carantina indiferent daca sunt sau nu simptomatice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lipsa,
refuz,
pacienti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.