Alerta terorista de la Munchen la trecerea dintre ani

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 01 ianuarie 2016 65 afişări

Doua gari din orasul german au fost inchise ca urmare a unor informatii referitoare la un posibil atac terorist, conform politiei din orasul Munchen. La orele 15.00 in prima zi a acestui an cele doua gari au fost redeschise iar gradul de alerta a revenit la nivelul inregistrat anterior amenintarilor de atentat.

Alerta terorista de la Munchen la trecerea dintre ani

Autoritatile germane au primit informatii, mai intai de la serviciile secrete americane, apoi de la cele franceze, conform carora sapte irakieni, toti identificati, se aflau in oras si se pregateau sa comita atentate. Potrivit informatiilor primite, barbatii voiau sa comita atacurile in grupuri mici in doua gari, precum si in alte locuri din oras, a anuntat radioteleviziunea publica bavareza, Bayerischer Rundfunk.

Invocand indicii primite din partea unui serviciu de informatii aliat, ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann, a declarat intr-o conferinta de presa ca amenintarea avea legatura cu Statul Islamic, care ar fi planuit un atac la München, capitala Bavariei. "Biroul Federal al Politiei de Urmarire Penala a informat in ajunul Anului Nou politia bavareza cu privire la existenta unei informari provenind de la o agentie de informatii prietena conform careia Statul Islamic planuia un atac concret, atacuri, in aceasta noapte, la miezul noptii, in gara centrala din München sau/si Pasing", a declarat Herrman.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
munchen,
alerta,
terorism,
gari,
atac,
politie,
amenintari,
atentat
/actualitate/alerta-terorista-de-la-munchen-la-trecerea-dintre-ani-14949600
14949600
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.