ALERTĂ! Probleme mari pentru peste un miliard de telefoane care folosesc Android. Cum pot ajunge toate datele din telefon să fie văzute de toată lumea

Autor: Ioana Matei Postat la 08 martie 2020 14904 afişări

ALERTĂ! Probleme mari pentru peste un miliard de telefoane care folosesc Android. Cum pot ajunge toate datele din telefon să fie văzute de toată lumea

Mai mult de un miliard de dispozitive android sunt în pericolul de a fi sparte de hackeri din cauza faptului că nu sunt protejate de  updateurile de securitate - a sugerat Which?, potrivit unui articol publicat de BBC.

Vulnerabilitatea ar putea să lase utilizatori din toată lumea cu datele expuse, în pericolul de a fi furate.Sunt în pericol mai ales cei care folosesc un telefon Android lansat în 2012 sau mai devreme. Datele Google arată că 42,1% dintre utilizatorii de Android din toată lumea folosesc versiunea 6.0 a sistemului său de operare sau una mai veche.

Extrapolând datele deţinute, Which? a ajuns la concluzia că doi din cinci utilizatori de Android din toată lumea nu au mai primit update-uri de securitate.

„Este îngrijorător faptul că dispozitive Android atât de scumpe pierd securitatea oferită utilizatorilor după un timp foarte scurt, lăsând milioane de utilizatori expuşi unor riscuri cu consecinţe serioase”, spune Kate Bevan, un specialist al Which?.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.