Alba Iulia: Primul spital militar din România, transformat în primul muzeu de artă religioasă

Postat la 28 aprilie 2017 83 afişări

Primul spital militar din România a fost transformat în muzeu de artă religioasă, iar acesta va găzdui peste 5.000 de obiecte de patrimoniu, ateliere de pictură şi tipografie. Oaspeţii vor putea vizita muzeul doar din toamnă, deşi lucrarea a fost deja finalizată.

Alba Iulia: Primul spital militar din România, transformat în primul muzeu de artă religioasă

Muzeul de artă religioasă a fost finalizat, dar şi îşi va deschide porţile pentru public în toamnă deoarece, conform normelor în vigoare, obiectele proaspăt restaurate pot fi găzduite de un spaţiu nou creat doar după şase luni, pentru a nu fi afectate de umiditate.

Directorul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, Gabriel Rustoiu, a declarat presei, vineri, că acesta este primul muzeu de artă religioasă din România, care valorifică cea mai importantă colecţie de artă religioasă din Transilvania, patrimoniul fiind format din piese de tezaur, icoane şi cărţi vechi. Clădirea în care este amenajat muzeul a fost, pe vremuri, primul spital militar din România.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.