Primăria Capitalei înfiinţează "Poliţia Animalelor". Folosirea animalelor în circuri, interzisă

Postat la 27 aprilie 2017 49 afişări

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, joi, Strategia pentru Protecţia Animalelor, prin care va fi înfiinţată, până la finalul anului 2017, o divizie specializată denumită "Poliţia Animalelor" şi a interzis în Capitală folosirea animalelor sălbatice în spectacole de circ.

Primăria Capitalei înfiinţează "Poliţia Animalelor". Folosirea animalelor în circuri, interzisă

"Poliţia Locală Bucureşti (PLMB) are în atribuţii să constate contravenţii şi să aplice sancţiuni pentru nerespectarea legislaţiei privind animalele. Prin urmare, se va înfiinţa până la sfârşitul anului o divizie specializată în domeniul animalelor în cadrul PLMB sub numele Poliţia Animalelor. Specializarea în această zonă este un element esenţial, astfel încât un instructaj specific va fi necesar pentru întreg personalul", se arată în Strategia pentru protecţia şi bunăstarea animalelor în Municipiul Bucureşti.

Această strategie a fost adoptată de Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în şedinţa de joi, cu majoritatea voturilor.

Acest document prevede, de asemenea, reamenajarea adăposturilor de câini şi transformarea acestora în centre de adopţii, unde animalele ar urma să primească îngrijire veterinară corespunzătoare, iar cei interesaţi să adopte un câine să beneficieze de un spaţiu verde unde să se poată juca, în prealabil, cu acesta. În plus, ar urma să fie dezvoltate platforme online de promovare a adopţiei unde cei interesaţi pot primi informaţii detaliate despre animalul pe ar vrea să îl ia acasă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.