Al-Qaida are un nou sef. Vezi cine l-a inlocuit pe Osama ben Laden

Postat la 18 mai 2011 16 afişări

Saif al-Adel, un membru de rang inalt al Al-Qaida, a fost desemnat seful interimar al gruparii extremiste, dupa eliminarea lui Osama ben Laden, la 2 mai, de catre un comando american. Informatia a fost anuntata de CNN, postul american de televiziune sprijinindu-se pe informatiile furnizate de Noman Benotman, un fost militant extremist libian, care a renuntat la ideologia Al-Qaida.

Benotman a declarat ca aceasta nominalizare a fost motivata de nerabdarea militantilor Al-Qaida fata de absenta unui lider.Desemnarea lui Saif al-Adel a fost, de asemenea, anuntata de cotidianul pakistanez The News, care citeaza surse neidentificate intr-un articol din Rawalpindi (centru), un oras situat in apropiere de Islamabad, care adaposteste sediul armatei pakistaneze.

Saif al-Adel, fost membru al fortelor speciale egiptene si al jihadului islamic, are aproximativ 50 de ani si ar fi liderul organizatiei militare a Al-Qaida.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Al-Qaida,
Osama ben Laden,
CNN
/actualitate/al-qaida-are-un-nou-sef-vezi-cine-l-a-inlocuit-pe-osama-ben-laden-8272170
8272170
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.