Ajutor de stat de 1,9 milioane euro companiei Tarom

Autor: Roxana Rosu Postat la 02 mai 2022 81 afişări

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de 1,9 milioane euro acordat de Guvern companiei Tarom pentru daunele suferite pe 14 rute în iulie-decembrie 2020, pe fondul restricţiilor impuse de pandemie.

Ajutor de stat de 1,9 milioane euro companiei Tarom

Ajutorul de stat va lua forma unei injecţii de capital.

Comisia a constatat că această măsură este în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, scrie ZF.

Despăgubirea acordată Tarom este urmarea unei alte măsuri (SA.56810) de despăgubire a companiei aeriene pentru prejudiciul suferit între 16 martie şi 30 iunie 2020, pe care Comisia a aprobat-o la 2 octombrie 2020.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, Tarom a înregistrat o scădere semnificativă a traficului şi a rentabilităţii în cursul anului 2020.

POtrivit CE, ajutorul de stat acordat companiei aeriene va compensa pagubele care sunt direct legate de pandemia de coronavirus. Aceasta a constatat, de asemenea, că măsura este proporţională, întrucât compensaţia nu depăşeşte ceea ce este necesar pentru repararea prejudiciului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tarom,
ajutor,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.