Agenţii de rating din cinci ţări vor să lanseze o alternativă la serviciile Fitch, S&P şi Moody's

Autor: Marius Oncu Postat la 12 noiembrie 2013 45 afişări

Agenţii de rating din Portugalia, India, Africa de Sud, Malaezia şi Brazilia vor lansa în noiembrie o agenţie globală de evaluare financiară, despre care afirmă că va fi o alternativă la serviciile Fitch, Standard & Poor’s (S&P) şi Moody's, cele mai mari astfel de companii din lume.

Noua agenţie, ARC Ratings, va fi lansată oficial săptămâna următoare, ca o companie mixtă între CPR (Portugalia), CARE Rating (India), GCR (Africa de Sud), MARC (Malaezia) şi SR Rating (Brazilia), potrivit Reuters.

Piaţa globală a calificativelor pentru credite este dominată de Fitch, S&P şi Moody's, care împreună deţin o cotă de 90%. Moody’s şi Standard & Poor’s sunt companii americane, în timp ce Fitch are sedii atât la Londra, cât şi la New York.

Ratingurile reprezintă o parte esenţială a sistemului financiar, fiind utilizate de investitori pentru a evalua cât de probabil este să-şi primească înapoi banii împrumutaţi. Criza financiară, în care companii cu ratinguri solide s-au prăbuşit într-un timp scurt, a ridicat semne de întrebare asupra dependenţei de Fitch, S&P şi Moody's.

"Lucrând împreună, agenţiile vor furniza calificative noii economii globale multipolare, în concurenţă directă cu agenţiile din SUA", a arătat ARC, adăugând că ratingurile vor fi ghidate de "o abordare din mai multe perspective şi de expertiză locală".

Agenţia este înregistrată la autoritatea europeană pentru pieţele financiare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RATING,
FITCH,
MOODY'S
/actualitate/agentii-de-rating-din-cinci-tari-vor-sa-lanseze-o-alternativa-la-serviciile-fitch-s-p-si-moody-s-11671431
11671431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.