Agenţia de supraveghere financiară de la Vatican, la primul raport: 6 cazuri "suspecte" în 2012

Postat la 23 mai 2013 30 afişări

Agenţia de supraveghere financiară din Vatican, înfiinţată în 2010, a prezentat primul raport privind spălarea de bani, care arată că numărul cazurilor de "activitate financiară suspectă" a crescut la 6 anul trecut, de la numai unul în 2011.

Agenţia de supraveghere financiară de la Vatican, la primul raport: 6 cazuri "suspecte" în 2012

 Din cele 6 incidente raportate, justiţia anchetează două pentru a determina dacă este vorba despre activitate infracţională, se spune în documentul de 64 de pagini, transmite CNN Money.

Raportul prezintă eforturile Vaticanului de a combate spălarea de bani şi finanţarea activităţilor teroriste, în colaborare cu alte guverne şi agenţii internaţionale.

Agenţia de supraveghere financiară de la Vatican a fost înfiinţată în 2010, pentru a combate spălarea de bani şi a îmbunătăţi transparenţa financiară a statului.

Şeful autorităţii, elveţianul Rene Brulhart, cunoscut pentru activitatea ca director al Diviziei de Informaţii Financiare din Liechtenstein, a declarat într-o conferinţă de presă că agenţia a început să monitorizeze tranzacţii în colaborare cu poliţia Vaticanului şi alte autorităţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/agentia-de-supraveghere-financiara-de-la-vatican-la-primul-raport-6-cazuri-suspecte-in-2012-10896804
10896804
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.