Tatal ei este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A aflat câţi bani are abia la 22 de ani citind un ziar

Autor: Ioana Matei Postat la 02 februarie 2017 8638 afişări

Susan Buffett nu a ştiut că tatăl ei, miliardarul Warren Buffett, este bogat până când a împlinit 20 de ani, potrivit unui articol publicat de Business Insider.

Tatal ei este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A aflat câţi bani are abia la 22 de ani citind un ziar

”Nu am ştiut de averea tatălui meu decât după ce am terminat liceul şi plecasem din Omaha”, spune Susan. ”Am văzut la un moment dat un articol în Wall Street Journal - cred că aveam 22-23 de ani atunci. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că se întâmplă mai multe lucruri de cât ştiam eu”, povesteşte ea.  

Susan Buffett a fondat Sherwood Foundation, o organizaţie dedicată evenimentelor de caritate pentru copii. Ea a făcut dezvăluiri referitoare la copilăria ei într-un documentar despre Warren Bufett realizat de HBO - ”Becoming Warren Buffett”.

În documentar, Susan oferă detalii intime despre părinţii ei, despre copilăria în casa familiei din Omaha (Nebraska) şi despre motivele care l-au determinat pe tatăl ei să doneze o mare parte din avere cauzelor umanitare.

Ea a crescut în condiţii modeste, în pofida averii familiei, despre care a aflat prin intermediul articolului Wall Street Journal. ”Când creşteam, nu a avut prea mulţi bani şi nici nu era faimos”, explică Susan Buffett. ”Nu am văzut nimic neobişnuit în modul în care se desfăşurau lucrurile în casa noastră. Mergea la birou în fiecare dimineaţă, sosea acasă şi cina cu noi în fiecare seară. Traiul nostru nu avea nimic ieşit din comun. Am locuit într-o casă pe caracteristică persoanelor din pătura de sus a clasei de mijloc”, povesteşte Susan Buffeett. Warren Buffett locuieşte în continuare în aceeaşi casă.

Bănuielile lui Susan referitoare la averea pe care o aveau de fapt au început după o vizită primită de tatăl său. Adam Smith, care a scris ”Supermoney”, o carte despre industria financiară, bătuse la uşa lor.

”Cred că eram în ultimul an de liceu atunci; Adam Smith venise să viziteze casa noastră din Omaha. Îmi amintesc că imediat după ce am auzit numele cărţii am avut suspiciuni, dar nu cred că am vorbit despre asta la momentul respectiv.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bogati,
fiica,
oameni,
tata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.