Statul ar trebui sa plateasca penalitati daca intarzie obligatiile fata de firme

Postat la 09 aprilie 2010 8 afişări

Autoritatile publice ar trebui sa plateasca dobanzi si penalitati identice cu cele aplicate firmelor la intarzierea platii creantelor bugetare, daca amana rambursarea TVA, restituirea impozitelor sau plata contractelor de achizitie publica, sustine Consiliul pentru IMM-uri.

"Instituirea obligatiei de a plati deobanzi si penalitati in cazul intarzierii platii vizeaza exclusiv contribuabilii, nefiind reglementat acelasi regim de sanctiuni pentru platile intarziate ale autoritatilor publice in relatiile fiscale pentru rambursarea de TVA, regularizari sau restituiri de impozite si in contractele de achizitie publica", a declarat, vineri, intr-o conferinta, presedintele Consiliului pentru IMM-uri, Ovidiu Nicolescu, referindu-se la proiectul de modificare si completare a Codului de Procedura Fiscala.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
penalitati,
plati,
autoritati
/actualitate/afaceri/statul-ar-trebui-sa-plateasca-penalitati-daca-intarzie-obligatiile-fata-de-firme-5850473
5850473
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.