Spania a incetat sa mai fie tara capsunarilor

Postat la 24 iunie 2010 11 afişări

Somajul în creştere şi vremea proastă care a compromis culturile agricole în Spania fac ca sezonierii români şi africani ce culeg căpşuni să-şi găsească din ce în ce mai greu de lucru. Iar când o fac, o fac pe bani mai puţini.

Sezonul culesului de capsuni s-a incheiat in Spania, din cauza vremii care a compromis culturile, ceea ce inseamna ca multi romani se vor intoarce acasa mai devreme si cu mai putini bani decat sperau sa stranga.

Slujbele pentru romanii sau africanii care se obisnuisera la muncile de cules s-au imputinat oricum. Cu doi ani in urma, guvernul spaniol a redus drastic numarul de contracte disponibile pentru straini la astfel de munci. Rata de somaj care a ajuns la 20% se adauda la efectele negative resimtite de imigranti. Muncile pe care in mod obisnuit un spaniol refuza sa le faca au devenit acum mult mai atractive pentru localnici.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
locuri de munca,
angajare,
Spania
/actualitate/afaceri/spania-a-incetat-sa-mai-fie-tara-capsunarilor-6442761
6442761
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.