Romania a avut in mai cel mai redus ritm de crestere a productiei industriale din UE

Postat la 14 iulie 2010 48 afişări

Romania a inregistrat in luna mai cel mai redus ritm de crestere a productiei industriale din UE fata de aceeasi perioada a anului trecut, de numai 2,7%, in conditiile in care numai doua state membre au raportat scaderi, iar indicatorul a urcat la nivelul blocului comunitar cu aproape 9%.

Productia industriala a crescut in UE cu 8,7%, respectiv cu 9,4% in zona euro, urcand in toate statele membre cu exceptia Greciei (-6,3%) si Bulgariei (-1,7%), potrivit datelor prezentate miercuri de Eurostat. Cele mai puternice cresteri au fost inregistrate de Estonia (17,2%), Luxemburg (13,5%), Suedia (13,4%), Letonia (13,2%) si Germania (13,1%), iar cele mai reduse in Romania si Danemarca, ambele cu 2,7%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
industrie,
evolutie,
Romania,
productie,
Eurostat
/actualitate/afaceri/romania-a-avut-in-mai-cel-mai-redus-ritm-de-crestere-a-productiei-industriale-din-ue-6555896
6555896
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.