Ringier vinde Evenimentul Zilei si Capital

Postat la 11 februarie 2010 34 afişări

Ringier Romania si Bobby Paunescu au ajuns la un acord in vederea transferarii proprietatii cotidianului Evenimentul zilei si a revistei Capital catre nou infiintata companie “Editura Evenimentul si Capital”, al carei actionar majoritar este Bobby Paunescu.

Dupa vanzarea celor doua titluri, Ringier Romania isi va canaliza resursele de care dispune in vederea digitalizarii brandurilor sale, cu accent pe marcile Libertatea si Unica, dar si in vederea dezvoltarii segmentului online in general, arata comunicatulde presa emis de Ringier.

Tranzactia include toate activitatile brandurilor Evenimentul zilei si Capital, extensiile de brand ale acestora, precum si echipele editoriale, care vor fi transferate catre "Editura Evenimentul si Capital".

Cele doua societati au semnat de asemenea acorduri aditionale, astfel incat editura cumparatorului sa beneficieze in continuare de structura de publishing a Ringier Romania, care va asigura servicii precum distributia, tiparirea, vanzarile de publicitate, resursele umane, IT-ul.

Nu au fost dezvaluite insa pretul tranzactiei si clauzele continute de acordurile de servicii. Tranzactia va intra in vigoare dupa aprobarea Consiliului Concurentei.

In segmentul revistelor, ajustarea portofoliului consta in sistarea aparitiei revistei DIVA, din cauza "lipsei de perspective economice pentru acest titlu".

Ringier Romania va reduce costurile si printr-un proces de restructurare la nivelul intregii organizatii, iar angajatii ale caror posturi vor fi restructurate vor primi pachete compensatorii.

Claudiu Serban, care a detinut pana in prezent functia de director general adjunct, a fost numit director general al "Editurii Evenimentul si Capital".

In noua formula organizationala, Marius Hagger va prelua, pe langa rolul de general manager, si conducerea cotidianului Libertatea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/ringier-vinde-evenimentul-zilei-si-capital-5499279
5499279
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.