Povestea lui Mohammad Murad, omul care a ajuns de la o terasă în Regie, la investiţii de peste 200 de milioane de euro în România

Postat la 23 februarie 2023 7103 afişări

Povestea lui Mohammad Murad, omul care a ajuns de la o terasă în Regie, la investiţii de peste 200 de milioane de euro în România

#doctorulhotelurilor #dinlibaninromania #litoralulromanesc

Mohammad Murad, fondator şi preşedinte al Phoenicia Hotels, este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România şi unul dintre cei mai mari investitori în acest sector economic. În total, el a investit în proiectele locale circa 200 de milioane de euro. Omul de afaceri a venit în România în 1982 din Liban ca să studieze medicina (neurologie). După Revoluţie a avut diverse iniţiative antreprenoriale, începând cu o terasă în Regie.

Astăzi, la peste trei decenii distanţă, grupul său hotelier e format din şase companii care administrează 12 hoteluri pe litoralul românesc, în staţiuni precum Mamaia, Olimp, Jupiter şi Năvodari, dar şi în Bucureşti. Murad şi familia sa au afaceri şi în domeniul imobiliar şi deţin totodată producătorul de conserve Mandy Foods şi lanţul de restaurante Springtime.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.