Nici o marire de impozit

Postat la 06 octombrie 2007 1 afişăre

Codul fiscal s-a modificat, in sfarsit, oficial: baza de calcul pentru impozitare va cuprinde toate veniturile realizate intr-un an de o persoana, "ca la impozitul pe venitul global", cum a spus premierul, iar cei cu venituri mai mari de cinci salarii brute pe economie nu vor mai fi scutiti de la plata CAS.

Premierul a subliniat insa apasat ca pentru bugetul pe anul viitor, care a inceput saptamana trecuta sa fie discutat in Guvern, nu va fi necesara nici o marire de taxe si impozite, subintelegand ca nivelul actual de fiscalitate e suficient pentru echilibrul economic. Declaratia premierului a venit dupa ce FMI si-a declarat din nou ingrijorarea privind politica fiscala si deficitul bugetar preconizat pentru 2008 (2% din PIB), in conditiile in care institutia financiara se teme ca tendintele actuale de crestere peste asteptari a deficitului de cont curent si a inflatiei se vor mentine si la anul. Seceta si cresterea de la 1 octombrie a pretului la gaze cu 3,7% au alimentat deja cresteri de preturi in a doua parte a anului, iar patronatele din industria panificatiei, a uleiului, a zaharului, au anuntat saptamana trecuta pe rand scumpiri la produsele alimentare, temerea expertilor FMI fiind ca inflatia ar putea depasi in 2008 tinta asumata de BNR (3,8% in decembrie 2008).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fiscalitate,
impozit,
statistica,
macroeconomie
/actualitate/afaceri/nici-o-marire-de-impozit-947100
947100
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.