Nestle ameninta cu mutarea sediului din Elvetia

Postat la 14 septembrie 2009 130 afişări

Nestle, liderul mondial al industriei alimentare, ar putea parasi Elvetia, tara sa de origine, daca autoritatile vor decide limitare salariilor executivilor, a anuntat Peter Brabeck, presedintele grupului.

"Trebuie sa ne intrebam daca Elvetia mai este locul cel mai potrivit pentru noi", a raspuns Brabeck la intrebarea jurnalistilor de la Sonntag cu privire la efectele mutarii sediului asupra companiei.

Criza financiara globala a alimentat nemultumirea publica fata de salariile foarte mari si bonusurile executivilor. In ultima perioada politicienii din economiile industrializate au creat un plafon pentru salarii.

"Recent s-au facut presiuni externe asupra Elvetiei, dar si presiuni populiste interne." Nemultumirea oficialilor Nestle a fost manifestata fata de Guvern si Parlament care s-au grabit sa dea curs acestor presiuni, modificand legislatia. Stabilitatea legislativa, cea mai atractiva caracteristica a Elvetiei pentru grupul Nestle, a fost compromisa, potrivit afirmatiilor presedintelui grupului.

Nestle are sediul in localitatea Vevey, in vestul Elvetiei. Nestle a investit peste 2,35 miliarde de dolari in Elvetia si a creat 2.300 de locuri de munca. 20% din investitiile in cercetare si dezvoltare raman in Elvetia, chiar daca piata elvetiana aduce mai putin de 2% din veniturile companiei, potrivit swissinfo.ch.

In prima jumatate a anului Nestle a raportat o cifra de afaceri in scadere cu 1,5%, in valoare de 52,3 miliarde franci elvetieni si un profit net in valoare de 5,1 miliarde franci elvetieni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nestle,
bonusuri,
Elvetia,
Peter Brabeck
/actualitate/afaceri/nestle-ameninta-cu-mutarea-sediului-din-elvetia-4893293
4893293
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.