Morgan Stanley: Romania si Bulgaria, printre tarile cel mai expuse la situatia din Grecia

Postat la 15 februarie 2010 16 afişări

Romania si Bulgaria se numara printre tarile cu cea mai mare expunere la potentiale riscuri de raspandire a situatiei din Grecia, determinate de anvergura operatiunilor bancilor elene pe aceste piete, potrivit unei analize a Morgan Stanley, preluata de Bloomberg.

"Bancile din Grecia vor cauta sa se indeparteze de modelul de finantare externa in cazul subsidiarelor din Europa emergenta si vor incerca sa determine cresterea soldului local al depozitelor intr-un ritm mai rapid decat cel al creditelor, pentru a reduce leverage-ul. In cazuri extreme, s-ar putea abtine pentru o perioada de la acordarea de noi credite", se arata intr-un raport publicat luni de Morgan Stanley.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Grecia,
efecte,
euro,
Romania,
Morgan Stanley
/actualitate/afaceri/morgan-stanley-romania-si-bulgaria-printre-tarile-cel-mai-expuse-la-situatia-din-grecia-5523177
5523177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.