Moody's estimeaza ca aproape o treime dintre bancile europene nu vor trece testele de stres

Postat la 06 iulie 2011 11 afişări

Moody's estimeaza ca 26 dintre cele 91 de banci examinate de autoritatile din Uniunea Europeana vor pica testele de stres, necesitand consolidarea capitalului.

Autoritatea Bancara Europeana ar trebui sa anunte rezultatele testelor de stres in cursul saptamanii viitoare. Analistii anticipeaza rezultate negative pentru mai multe banci decat anul trecut, cand doar sapte institutii de credit au fost considerate drept inadecvat capitalizate in urma testelor de stres. Autoritatile incearca sa consolideze credibilitatea examinarilor, care a fost pusa sub semnul intrebarii de piete dupa rezultatele neasteptat de bune de anul trecut. Moody's arata, intr-un comunicat prezentat miercuri, ca impactul general al testelor de stres asupra ratingurilor bancilor va fi unul limitat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
moody's,
banci,
estimari
/actualitate/afaceri/moody-s-estimeaza-ca-aproape-o-treime-dintre-bancile-europene-nu-vor-trece-testele-de-stres-8450483
8450483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.