Mobexpert, vanzari in crestere in toiul crizei

Postat la 04 noiembrie 2008 13 afişări

Retailerul si producatorul de mobila Mobexpert, cel mai mare grup de profil pe plan local, si-a reconsiderat previziunile de majorare a cifrei de afaceri pentru intregul an, de la 10%, la 15%, pe fondul cresterii cu 27% a vanzarilor inregistrate in primele noua luni comparativ cu perioada similara a lui 2007.

“Evolutia buna a vanzarilor din primele noua luni ne incurajeaza sa privim cu optimism rezultatele acestui an in pofida semnalelor de criza din piata. Magazinele din orasele mari continua sa genereze cele mai bune vanzari, iar investitiile facute in acest an in extinderea retelei incep sa se simta”, a declarat Dan Sucu, proprietarul companiei.

Cele mai mari vanzari au fost realizate de magazinele din orasele mari, precum Bucuresti, Brasov sau Sofia la care se adauga si rezultatele hipermagazinelor deschise anul acesta la Suceava si Pitesti, potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii companiei. In urmatorul trimestru, va fi inaugurat un al treilea magazin la Sibiu, investitiile totale pentru extinderea retelei de anul acesta ridicandu-se la opt milioane de euro.

Planul initial pentru anul acesta viza deschiderea a patru hipermagazine printr-o investitie de opt milioane de euro, insa inaugurarea celui din Capitala a fost amanata pana in 2009 din cauza intarzierilor la lucrarile de constructie din cadrul centrului comercial Sun Plaza, locul unde va fi amplasat. Astfel, expansiunea Mobexpert vizeaza anul viitor inaugurarea de noi hipermagazine la Oradea, Iasi, Ploiesti si Bucuresti, tinta pentru 2011 fiind de 26 de astfel de unitati, atat in tara, cat si peste granite.

Grupul Mobexpert, care include si divizia de mobilier pentru birou (Mobexpert Office), numara in prezent o retea regionala (Romania, Bulgaria si Serbia) 35 de hipermagazine si magazine. Compania este formata din opt firme de mobila, sase firme de import si trei de servicii (informatica, logistica si proiectare-dezvoltare), in cadrul careia lucreaza circa 3.000 de angajati. Retailerul a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de 168 de milioane de euro, excluzand activitatea magazinelor operate in sistem de franciza si a celei din cadrul diviziei de real estate.

Citit un interviu recent cu Dan Sucu, seful Mobexpert, despre planurile privind extinderea companiei in regiune, dar si o analiza asupra pietei de mobila pentru birou.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
mobila
/actualitate/afaceri/mobexpert-vanzari-in-crestere-in-toiul-crizei-3429737
3429737
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.