Michael Jackson face istorie si dupa moarte

Postat la 16 martie 2010 49 afişări

Cel mai valoros contract din istoria businessului muzical va fi semnat astazi de Sony Music Entertainment cu executorii averii lui Michael Jackson: peste 200 de milioane de dolari (146 de milioane de euro) pentru 10 proiecte pe sapte ani.

Vor fi lansate, pentru inceput, un album cu piese inedite, un joc video, o compilatie de clipuri pe DVD, o reeditare a albumului "Off The Wall" din 1979 si drepturile de folosire a pieselor in cadrul unor viitoare filme, show-uri si jocuri video. Valoarea contractului ar putea ajunge, in anumite conditii, la 250 de milioane de dolari, ceea ce ar fi un record greu de egalat pentru orice alt artist, respectiv companie din industria muzicala de astazi. Precedentul record, din 2008, ii apartinea lui Jay-Z, care batuse palma cu un promotor pentru 150 de milioane de dolari.

Agentia AP, care transmite stirea, citeaza ca sursa o persoana apropiata negocierilor, intrucat anuntul oficial este asteptat marti seara. AP adauga ca valoarea contractului este cu atat mai remarcabila cu cat nici macar nu include drepturile provenite din vanzarea de articole promotionale, care fac obiectul unor contracte separate incheiate de executorii averii lui Michael Jackson.

Contractul include si dublul album "This Is It", deja pus pe piata toamna trecuta de Epic (Sony), in contextul lansarii filmului cu acelasi nume, continand fragmente din repetitiile sustinute de starul pop pentru concertele pe care ar fi trebuit sa le sustina la Londra incepand de vara trecuta. Un album cu inregistrari nepublicate pana acum va fi lansat cel mai probabil in noiembrie, iar ulterior va avea loc o relansare a discului "Off The Wall", avand in vedere intentia in acest sens pe care Michael Jackson si-ar fi exprimat-o anul trecut, in lunile dinaintea tragicei sale disparitii. Blogul Showbiz411, una din autoritatile in materie de informatii despre Michael Jackson, sustine ca va fi lansata si o editie aniversara a albumului "Bad", care la fel ca si "Off The Wall", va cuprinde si piese bonus si remixuri in stilul editiei aniversare a "Thriller" din 2008. Exista, de asemenea, material si pentru unul sau doua albume live cu inregistrari din concerte.

Site-ul TMZ.com a scris ca acelasi contract prevede si prelungirea cu doi ani, pana in 2017, a dreptului de distribuire de catre Sony a pieselor incluse in catalogul Sony/ATV, companie detinuta in proportie de 50/50 de Michael Jackson si Sony. Valoarea catalogului, care cuprinde piese semnate de artisti ca Beatles, Elvis Presley, Bob Dylan, Eminem, Willie Nelson, Bjork, Shakira sau Lady Gaga, este estimata undeva intre 1,5 si peste 2 miliarde de dolari.

"In timpul vietii sale, contractele lui Michael au fixat standardul pentru industria muzicala", a afirmat John Branca, co-executor impreuna cu John McClain al averii muzicianului, intr-o declaratie pregatita pentru momentul anuntarii contractului. "Judecand dupa orice criteriu obiectiv, contractul de fata incheiat cu Sony demonstreaza forta muzicii lui Michael, depasind recordurile de valoare consemnate pana acum in industria muzicala." Branca a adaugat ca executorii au de ales din circa 60 de piese inedite, iar primul album va contine probabil zece piese. "Este si material foarte recent, este si material vechi, iar toate acestea trebuie impartasite cu fanii lui Michael", a spus Branca, citat de Los Angeles Times.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Michael Jackson,
Sony,
showbiz,
contract,
Beatles,
Elvis
/actualitate/afaceri/michael-jackson-face-istorie-si-dupa-moarte-5749868
5749868
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.