Mesajele de pe Twitter ajung in Biblioteca Congresului SUA

Postat la 16 aprilie 2010 16 afişări

Biblioteca Congresului SUA, cea mai mare biblioteca publica din lume, are in plan sa arhiveze toate mesajele publicate vreodata pe Twitter, conform unui anunt publicat pe site-ul bibliotecii.

De la lansarea serviciului de microblogging, in martie 2006, au fost publicate miliarde de "tweet"-uri. Numai intr-o zi, utilizatorii Twitter publica 55 de milioane de mesaje, numarul lor ajungand in acest moment la un total de aproape 12,3 de miliarde, cate doua pentru fiecare cetatean al lumii, conform GigaTweet, un serviciu care numara mesajele publicate in fiecare secunda.

Mesajele, printre care se numara si primul tweet publicat pe Twitter de Jack Dorsey, unul dintre fondatorii serviciului, sau mesajul presedintelui american Barack Obama cand a castigat alegerile din 2008, vor fi astfel disponibile in arhiva digitala a Bibliotecii Congresului.

Achizitia arhivei Twitter face parte din strategia Bibliotecii Congresului de a indexa orice carte, fotografie, harta, informatie tiparita, inregistrare sau melodie publicata in SUA, mesajele de pe Twitter fiind considerate valoroase si merita pastrate.

Continutul online nu este o noutate pentru Biblioteca Congresului, care a inceput sa arhiveze informatii publicate pe internet inca din 2000, adunand pana in prezent 167 de terabytes de continut publicat inclusiv pe bloguri sau site-uri politice.

Mesajele de pe Twitter nu vor ajunge in arhiva bibliotecii si nu vor putea fi folosite pentru cercetare decat dupa sase luni de la publicare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
Twitter,
mesaje,
biblioteca
/actualitate/afaceri/mesajele-de-pe-twitter-ajung-in-biblioteca-congresului-sua-5916652
5916652
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.