Marile banci de investitii au profitat de criza Greciei

Postat la 12 mai 2010 20 afişări

Marile banci de investitii, in special din Statele Unite, si unele fonduri de hedging au avut cel mai mult de castigat de pe urma crizei datoriilor din Grecia, in timp ce majoritatea institutiilor financiare europene, euro si BCE au avut de suferit, potrivit analistilor citati de AFP.

"Castigatorii sunt cei care au cumparat asigurari pentru defaultul datoriilor grecesti si au reusit sa le revanda inainte de interventia Uniunii Europene", a declarat George Volohin, analist la compania Meeschaert Asset Management din New York.

Intre bancile care au profitat de problemele Greciei se numara Goldman Sachs, JPMorgan, Deutsche Bank, alaturi de fonduri de hedging precum fondul Paulson.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
banci,
Grecia,
/actualitate/afaceri/marile-banci-de-investitii-au-profitat-de-criza-greciei-6114120
6114120
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.