Isarescu: Este posibil ca acordul de la Viena cu cele noua banci sa fie usor revizuit

Postat la 15 iulie 2010 20 afişări

Acordul de la Viena, semnat de principalele noua banci cu capital strain din Romania, ar putea fi usor revizuit, iar bancile sa-si reduca expunerea pe piata locala, operatiune care nu ar trebui inteleasa negativ, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Trebuie sa vedem si ce este cu aceasta rezerva pe termen lung si, in masura in care ea a fost creata in relatia mama banci-fiica, atunci este posibil ca si acordul de la Viena, in care sub umbrela FMI si CE ne-am inteles cu cele noua banci sa-si pastreze expunerea pe Romania, sa fie usor revizuit si atunci ar trebui sa avem o discutie si o explicatie ca acest lucru sa nu fie inteles negativ: au plecat bancile cu banii. Nu, s-a redus expunerea fata de Romania, deci s-a redus si datoria pe termen scurt", a precizat Isarescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
banci,
Isarescu,
acord
/actualitate/afaceri/isarescu-este-posibil-ca-acordul-de-la-viena-cu-cele-noua-banci-sa-fie-usor-revizuit-6570959
6570959
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.