In 2009, romanii si-au impartit economiile din banci intre lei si valuta

Postat la 29 decembrie 2009 13 afişări

Soldul economiilor in lei ale populaţiei a crescut cu 8,5 miliarde de lei in perioada noiembrie 2008 - noiembrie 2009. In cazul depozitelor in valuta, avansul exprimat in lei a fost de 8,3 miliarde de lei

In ultimul an, romanii au preferat sa se imprumute in valuta de la banci, in ciuda riscului valutar, insa lucrurile au stat diferit in cazul economisirii. La sfarsitul lunii noiembrie, soldul creditelor in valuta acordate de banci populatiei - exprimat in lei - urcase cu 11% fata de aceeasi perioada din 2008, ajungand la 61,6 miliarde de lei, arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Asta in timp ce soldul creditului in lei a scăzut cu 5,6% in perioada respectiva, pana la 38,9 miliarde de lei.

Mai multe informatii pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
banci,
credite,
depozite,
lei,
valuta
/actualitate/afaceri/in-2009-romanii-si-au-impartit-economiile-din-banci-intre-lei-si-valuta-5226456
5226456
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.