Fara FMI, bancile devin principalii finantatori ai statului. De la cine ne vom imprumuta anul viitor si la ce cost

Postat la 05 august 2010 15 afişări

Variantele de finantare a deficitului bugetar se vor restrange anul viitor, in conditiile in care statul roman nu mai incheie niciun acord de imprumut cu institutiile financiare internationale.

Principalii finantatori ai statului vor fi bancile, iar statul va miza si mai mult pe sumele obtinute din vanzarile de emisiuni de titluri de stat atat pe piata locala, cat si pe pietele externe, spun economistii bancilor.

Potrivit unei analize realizate de ziarul Gandul, intr-un scenariu optimist in care economia va iesi din recesiune, Guvernul va trebui sa imprumute de la banci in 2011 cel putin 13,5 miliarde de euro, o jumatate din suma fiind necesara pentru a plati salariile si pensiile la timp, iar cealalta pentru a plati o parte din creditele luate pana acum.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/fara-fmi-bancile-devin-principalii-finantatori-ai-statului-de-la-cine-ne-vom-imprumuta-anul-viitor-si-la-ce-cost-6776434
6776434
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.